Curcumin > מתכונים > לביבות בטטה, כרישה וקישוא
לביבות בטטה, כרישה וקישוא

לביבות בטטה, כרישה וקישוא

יש מנות מיוחדות עבור הקטנטנים שלנו, אך המנה הספציפית הזו מיוחדת לא רק עבורם, אלא גם עבורנו! שילוב מנצח של קישוא, בטטה וכרישה עם תיבול עדין ומיוחד שיעשה לכולכם חשק לעוד. לכל אחד מהמרכיבים יש סגולות רפואיות וערכים תזונתיים שלא יביישו אף תוסף תזונה. הבטטה מלאה בבטא קרוטן וויטמין B, מקורות מצוינים להפחתת הסיכון לסרטן הריאות, הפה או הגרון. הקישואים גם הם חסידים של בריאות, הם מכילים אינספור ויטמינים ובמיוחד אשלגן, מה שמסייע לשחרור מיצי מרה, להקלה לאחר הרעלת קיבה, לחולי לחץ דם גבוה ואפילו לחולי סוכרת. הכרישה מגיעה ממשפחת השום והבצל, שלושתם יחד מלאים בסגולות רפואיות שמועילות להפחתת הכולסטרול הרע ולבריאות הלב! לכל הטוב הזה תוסיפו את הכורכום שמנקה רעלים ואף מסוגל לדכא גידולים סרטניים והרי לכם מנה בריאה למהדרין!

אופן ההכנה:

 ערבבו את כל המצרכים של המטבל והניחו בצד.

 במגרדת, גרדו את הבטטה, הקישוא והכרישה (ללא בישול).

 כסו את התערובת במגבת מטבח וסחטו את הנוזלים, השאירו במגבת כ-40 דקות וסחטו שוב.

 בקערה נפרדת ערבבו יחד את שאר מצרכי הלביבות והוסיפו אותם לתערובת הירקות.

 חממו מחבת עם מעט שמן זית ובעזרת מזלג הניחו מעט מהתערובת.

 לאחר דקה הפכו לצד השני למספר שניות נוספות.

מאת : שירן כהן שי

המצרכים הדרושים:
  • בטטה בינונית אורגנית
  • 2 קישואים
  • 2 כפיות שום קצוץ
  • 1/4 כוס כרישה
  • חופן נענע קצוצה
  • חופן כוסברה קצוצה
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • 2 ביצים
  • 1/3 כוס קמח רגיל, תירס או כוסמין
  • כף קורנפלור
  • חצי כפית כורכום
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • מעט שמן זית
  • למטבל:
  • כוס יוגורט עיזים
  • כפית דבש
  • 2 כפות של מיץ מלימון טרי
  • חופן נענע קצוצה
להגשה:
  • העבירו לצלחת מרופדת בנייר מגבת, טבלו במטבל ותיהנו כל עוד הלביבות חמות
מתכונים אחרונים