Curcumin > מתכונים > מרק ירקות כתומים תאילנדי
מרק ירקות כתומים תאילנדי

מרק ירקות כתומים תאילנדי

המזרח הביא עמו תרבות קסומה בהחלט, שחלק גדול ממנה הוא האוכל הנפלא שמשתלב היטב עם החך הישראלי! אחד מהמרקים המזוהים עם הקולינריה התאילנדית הוא מרק ירקות כתומים, כאשר מה שהופך אותו לתאילנדי הוא בעיקר השימוש במחית הקארי האדום, שמוסיפה עוקצנות חריפה שמקפיצה את המנה. כדאי לשים לב כי הקארי מאוד חריף ובמידה ואתם לא חסידים של הטעם החריף, תוכלו להפחית את הכמויות. הכתומים שלנו, הגזר הבטטה, הכורכום והדלעת מלאים בבטא קרוטן עליה אנחנו מדברים רבות, אם על כך שהיא מסייעת למלחמה בסרטן, מפחיתה מחלות לב, מפחיתה רמות כולסטרול רע, מפחיתה סיבוכים במחלת הסוכרת ואף מונעת עיוורון. אין ספק כי הנבחרת הזו מנצחת, במיוחד שהם מככבים יחד באותה הצלחת!

אופן ההכנה:

קולפים את הירקות וחותכים אותם לריבועים,

בסיר עם מעט שמן זית מטגנים בצל קצוץ, שום וג'ינג'ר בערך חצי דקה.

מוסיפים את הירקות, את הסויה, הקארי, המים, המלח והפלפל.

מנמיכים ללהבה בינונית כאשר הסיר מכוסה חלקית.

לאחר כ-40 דקות כשהירקות רכים טוחנים הכול (כולל הנוזלים) במעבד מזון,

מחזירים לסיר ומוזגים אליו את חלב הקוקוס.

מביאים לרתיחה ומכבים את האש.

מאת : שירן כהן שי

מצרכים:
  • 3 גזרים
  • 3 בטטות גדולות
  • 300 גרם דלעת
  • 1 בצל סגול
  • 2 שיני שום
  • כפית ג'ינג'ר טרי
  • 2 כפות רוטב סויה
  • כפית כורכום
  • 2 כפות שמן זית
  • כפית מחית קארי אדום
  • 400 מ"ל חלב קוקס
  • 4 כוסות מים
  • מלח ופלפל
  • עירית קצוצה ומעט סומסום שחור
אופן ההגשה:
  • מוזגים בקערית מהמרק החם, מוסיפים למעלה מעט עירית קצוצה וסומסום שחור ונהנים!
מתכונים אחרונים