Curcumin > מתכונים > פאד תאי כתום
פאד תאי כתום

פאד תאי כתום

המנה הזו היא אחת המנות התאילנדיות המוכרות ביותר בעולם ויש לה אינספור ווריאציות, אך זו הווריאציה המקורית והאותנטית ביותר! השימוש באטריות אורז הופך את המנה להרבה יותר קלילה ממנת פסטה, הגזר מנבחרת הכתומים מוסיף למנה בטא קרוטן ואלפא קרוטן שמסייעים בהפחתת הסיכון למחלות לב, שומרים על המערכת החיסונית, מגנים על העור, מאטים את הליך ההזדקנות, משפרים את תפקוד הריאות וזה לא הכול…!

אופן ההכנה:

מחממים מעט שמן זית בווק איכותי, מטגנים בצל וגזר, מזיזים הצידה ושוברים פנימה את הביצים, מערבבים את הירקות,

זורקים פנימה את האטריות לאחר סינון מהמים ומערבבים,

מוסיפים סוכר, פפריקה, כורכום, חומץ, רוטב דגים, בוטנים קצוצים גס ומערבבים היטב עד שכל האטריות כתומות.

אופן ההגשה:

מוזגים לצלחת אטריות, מקשטים בבוטנים קצוצים דק ובבצל ירוק.

מאת: שירן כהן שי

מצרכים:
  • 200 גרם אטריות אורז שהושרו במים למשך שעתיים
  • 2 ביצים
  • בצל סגול קצוץ
  • כוס רצועות גזר
  • כפית פפריקה אדומה מתוקה
  • רבע כפית כורכום
  • רבע כוס חומץ סינטטי
  • שלושה שפריצים של רוטב דגים
  • 3 כפות סוכר קנים
  • חופן גדול של בוטנים קצוצים גס
  • חופן גדול של בוטנים קצוצים דק
  • חצי צרור בצל ירוק חתוך גס
אופן ההגשה:
  • מוזגים לצלחת אטריות, מקשטים בבוטנים קצוצים דק ובבצל ירוק.
מתכונים אחרונים