פסטה

פסטה

פסטה היא ללא ספק אחת המנות האיטלקיות הפופולאריות ביותר בעולם, האומנם רובכם מכירים בעיקר את הפסטה הקלאסית עם רוטב העגבניות, אך במרוצת השנים עולם הקולינריה מעז קצת הרבה יותר, כך שאנחנו נהנים משילובים שמרגשים את החך. למי שרוצה להימנע ממוצרים מין החי, זו המנה המושלמת, אשר משלבת אגוזים ועלים ירוקים, שנותנים המון כוח בעזרת הברזל, המגנזיום והסידן שבתוכם! כמות הברזל באגוזי קשיו היא גבוהה יותר מזו שברוב האגוזים, אך בקלות ניתן להחליף באגוז אחר לגיוון הטעמים. הכורכום שבמנה יקפיץ אותה הן מבחינת הטעם, הן מבחינת הצבע והן מבחינת הסגולות הרפואיות כגון איזון הורמונלי, נוגדי חמצון, אנטי דלקתי ועוד.

אופן ההכנה:

בטוחן תבלינים או מעבד מזון יש לטחון את הקשיו יחד עם שן שום קצוצה, גרידת לימון,  שמן זית, מים, פלפל ומלח. לאחר שהתערובת הופכת להיות משחתית, יש להפסיק את הטחינה.

לבשל את הפסטה לפי הוראות היצרן

במחבת עם מעט שמן זית, לטגן שן שום קצוצה יחד עם בצל קצוץ עד הזהבה, להוסיף את מחית הקשיו ולערבב. להוסיף חלב קוקוס ולהסמיך על אש בינונית.

להוסיף מחית קארי, כורכום, מלח ופלפל

מאת: שירן כהן שי

המצרכים הדרושים:
  • פסטה פטוצ'יני איכותית
  • כוס חלב קוקוס
  • חופן קשיו טבעי
  • 2 שיני שום קצוצות
  • חצי צרור כוסברה
  • בצל קצוץ
  • חצי צרור פטרוזיליה
  • חופן עלי תרד טריים
  • כפית מחית קארי צהובה (חריף)
  • כפית כורכום
  • מלח ופלפל
  • רבע כוס שמן זית
  • 3 כפות מים
  • גרידת לימון
להגשה:
  • לסנן את הפסטה ולערבב אותה עם הרוטב, לקצוץ את העלים, לערבב ולהגיש.
מתכונים אחרונים